Bame grecesti

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bame grecesti

Se aleg bame tinere, se taie coditele, se oparesc cu bors clocotit, sarat sau cu otet indoit in apa. Se scurg si se prajesc in ulei. Se adauga ardei gras, taiat subtire. Separat se caleste ceapa, se stinge cu apa, se trece prin sita si se pune peste bame. Tot separat se rumenesc rosiile, lasandu-le sa fiarba in ulei si in zeama lor, apoi se strecoara (eu le pasez la robot)si se toarna peste bame.Se lasa sa fiarba descoperit, se potriveste de sare si daca nu este destul de acra se adauga zeama de o lamaie si 1 lingurita de zahar brun. Dupa ce se racoreste, se adauga putin ulei de masline extra virgin crud amestecat cu otet de mere dupa gust.Acest fel de mancare se serveste cald.Pofta buna !!!

Ingrediente Bame grecesti

750 gr. bame

125 gr. ulei(din samburi de struguri)

2 buc. ceapa rosie de apa

1/2 kg. rosii

otet de mere,sare si piper roz proaspat macinat

1 lingurita faina(amidon alimentar)

1 ardei capia rosu

1 lamaie

1 lingurita zahar brun

Categorii