Bame grecesti

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bame grecesti

Se toaca ceapa marunt si se caleste in uleiul incins,dupa ce s-a calit se adauga faina,si se mai lasa la prajit putin,si apoi se adauga rosiile curatate de seminte,sau pasta de tomate.Se stinge dupa adaugarea rosiilor cu 1 pahar de apa si se lasa sa fiarba. Separat se curata bamele,de codite,si se oparesc in apa clocotit.sau in bors,in care adaugati o linguta de otet,dupa ce se oparesc se scot si se spala in cateva ape reci. Cand sosul este gata se adauga bamele,se potriveste de sare,se pune zahar dupa gust,zeama de la lamaie,si patrunjelul tocat.Se fierbe la foc potrivit pana ce bamele se patrund.Se servesc reci.

Ingrediente Bame grecesti

1 kg de bame,5oo ml de ulei,2 cepe, rosii sau o lingura de pasta de tomate,1 lingurita de faina,zeama de la o jumatate de lamaie, zahar,sare,patrunjel verde.

Categorii