Banana bread cu cireșe confiate și alune

Reteta culinara Banana bread cu cireșe confiate și alune din categoria Prajituri. Specific Statele Unite. Cum sa faci Banana bread cu cireșe confiate și alune

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Banana bread cu cireșe confiate și alune

 

Un lucru e cert: nu le mai cumpăr banane fetelor mele pentru că nu le mănâncă. Aveam 2 banane care erau pe punctul de a se strica, astfel încât le-am băgat rapid într-un chec delicios, care a fost apreciat de toată familia.

2 banane mari (coapte foarte bine) 300 g făină albă 100 g zahăr 2 ouă 100 g unt topit 80g smântână / chefir / iaurt esență de vanilie 1 linguriță praf de copt 1 linguriță bicarbonat de sodiu 100 g cireșe confiate 100 g alune prăjite și tocate mărunt

Într-un bol încăpător se mixează ouăle, cu sarea zahărul măcinat, până când compoziția devine spumoasă. Se adaugă untul topit, smântâna și esența de vanilie și se mixează puțin, până când se vor încorpora. Se decojesc bananele și cu ajutorul unei furculițe se zdrobesc bine, după care se încorporează în aluat. Se adaugă făina cernută cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu și se amestecă cu o spatulă până când se vor încorpora toate ingredientele. Se adaugă cireșele confiate și alunele tocate și se amestecă puțin.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă dreptunghiulară și se unge cu unt. Se toarnă în ea aluatul și se presară alune deasupra. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 50-55 de minute. Se scoate checul din cuptor și se lasă să se răcească complet după care se poate felia.

Ingrediente Banana bread cu cireșe confiate și alune

2 banane mari (coapte foarte bine)

300 g făină albă

100 g zahăr

2 ouă

100 g unt topit

80g smântână / chefir / iaurt

esență de vanilie

1 linguriță praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

100 g cireșe confiate

100 g alune prăjite și tocate mărunt

Categorii