Batoane crocante, cu spanac

Reteta culinara Batoane crocante, cu spanac din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Batoane crocante, cu spanac

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Batoane crocante, cu spanac

 

Am făcut adeseori astfel de batoane crocante, cu diferite umpluturi, sărate, sau dulci, de obicei cu aluat de foietaj, dar cum nu am găsit acest produs în magazine, am folosit foi de plăcintă. Au ieșit foarte bune, destul de repede, mai ales după ce am preparat umplutura de spanac, cea care necesită mai mult timp.  Din ingredientele de mai jos am făcut 15 batoane (tot atâtea câte foi de plăcintă erau în pachet), câte 3 bucăți/porție.

 

INGREDIENTE
1 pachet de foi de plăcintă (400 grame) ulei de floarea soarelui (pentru uns foile) Pentru umplutură: 400 grame de spanac proaspăt 2 cepe galbene, medii 6 căței de usturoi 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui 1 pahar cu apă sare piper

Mai întâi se pregătește umplutura. Spanacul se alege, se spală foarte bine în 4-5 ape și se pune la scurs, într-o strecurătoare.

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei de floarea soarelui, la foc mic.

Se taie grosier spanacul scurs de apă și se adaugă în cratița în care s-au călit cepele și usturoiul. Se diminuează focul, se adaugă un pahar de apă și se lasă spanacul la călit, odată cu celelalte legume, până ce scade și nu mai este apos.

Se condimentează spanacul preparat, după gust, cu sare și piper.

Se desfac foile de plăcintă, se ia câte una, care se pliază și se taie în două bucăți egale. Se unge cu ulei o jumătate de foaie de plăcintă, se suprapune cealaltă jumătate de foaie, se unge și aceasta cu ulei, după care se pun 2-3 lingurițe de umplutură de spanac. Se rulează foile de plăcintă, fără a ”strânge” umplutura la interior, se pune batonul în tava prevăzută cu hârtie de copt și se unge cu ulei.

Se procedează la fel, până ce se epuizează toate foile de plăcintă.

Se dă tava cu batoane la cuptor, la foc mediu. Când batoanele se rumenesc frumos, se scoate tava din cuptor și se pot servi calde, sau mai târziu, când se răcesc.

Ingrediente Batoane crocante, cu spanac

1 pachet de foi de plăcintă (400 grame)

ulei de floarea soarelui (pentru uns foile)

Pentru umplutură:

400 grame de spanac proaspăt

2 cepe galbene, medii

6 căței de usturoi

2-3 linguri de ulei de floarea soarelui

1 pahar cu apă

sare

piper

Categorii