Batoane de mamaliga cu ierburi, rosii uscate si gorgonzola

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Batoane de mamaliga cu ierburi, rosii uscate si gorgonzola

Spalati si tocati ierburile aromatice. Eu am pus o lingura de busuioc tocat, una de cimbru si una de rozmarin. Tocati si rosiile uscate (3 linguri ). Puneti apa la fiert intr-un vas incapator cu sarea. Cand apa incepe sa fiarba adaugati malaiul in ploaie si amestecati continuu cu un tel in forma de para, cu o lingura de lemn sau, ca bunica , cu un facalet. Fierbeti mamaliga lal foc mic pana se ingroasa si obtineti o compozitie omogena. Timpii difera in functie de tipul de malai pe care il folositi. Urmati instructiunile de pe ambalaj ca sa nu dati gres ;). Eu am folosit un malai care nu necesita mai mult de 10'. Cand mamaliga este fiarta adaugati parmezanul , untul, piperul si la urma ierburile aromatice si rosiile uscate. Amestecati bine. Rasturnati mamaliga pe hartie de copt unsa cu putin ulei de masline intr-o tava si distribuiti-o pe toata suprafata tavii ( o intindeti ca pe un aluat) sa obtineti un strat de un deget. Puteti pune hartie de copt deasupra sa va fie mai usor sa o nivelati. Lasati mamaliga sa se raceasca si taiati-o in dreptunghiuri egale ( batoane de cca 3 cm ) Puneti cate un triunghi de gorgonzola pe fiecare baton. Coaceti batoanele in cuptorul incins la 200° pentru cca 10'-15' pana vor deveni usor crocante iar branza se va topi inundandu-le de savoare. Se servesc calde sau reci. Pofta buna! Sursa retetei blogul www.disturbinglydelicious.blogspot.com

Ingrediente Batoane de mamaliga cu ierburi, rosii uscate si gorgonzola

- 375g faina de porumb (malai)

- 1,5l apa ( sau cat scrie pe cutie)

- cimbru proaspat

- busuioc proaspat

- rozmarin proaspat

- rosii uscate in ulei

- 5 linguri de parmezan ra

- 30g unt ( puteti folosi ulei de masline)

- 200 g gorgonzola

- sare

- piper

Categorii

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne - Cum se prepara Lahmacun - Reteta turceasca de ape

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara aceste Plăc

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat - Cum se prepara aceste Ouă umplute - Aperitiv

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară - Cum se prepara aceasta Tart

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși - Cum se prepara Rețeta de langoși pufoși - Irezis

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă - Cum se prepara ace

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană - Cum se prepara aceste Brânzoaice sărate - Rețeta s

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor - Cum se prepara Guacamole - Pate de avoca