Berbecut cu sos de iaurt condimentat

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Berbecut cu sos de iaurt condimentat

Se amesteca iaurtul cu faina de malai, usturoiul, ghimbirul, semintele de chimen, nucsoara si boiaua de ardei. Intr-o tava se pun cotletele de berbecut (sau miel) si se toarna sosul peste ele. Se lasa sa stea la marinat timp de 2 ore. Se indeparteaza sosul de pe cotlete si se transfera intr-o tigaie. Se pune un gratar la incins si se frig cotletele pe ambele parti, la temperatura inalta. In acest timp, sosul se fierbe la foc potrivit timp de 3-4 minute. Se adauga 25g nuca de cocos rasa. Amestecul se mai fierbe inca 1 minut. Asezonati cu sare si piper dupa gust, amestecati si adaugati 2 linguri suc de lamaie si 2 lingurite coriandru tocat. Acest sos se toarna peste cotletele de berbecut. Se serveste cu orez bazmati.

Ingrediente Berbecut cu sos de iaurt condimentat

300ml iaurt simplu

1 lingurita faina de malai cernut prin sita fina (sau faina de orez)

2-4 catei de usturoi zdrobiti

1/2 lingurita ghimbir proaspat razuit (sau pudra)

1 lingurita seminte de chimen putin prajite

1/2 lingurita nucsoara pudra

1 lingurita boia dulce (sau iute

cum preferati)

8 cotlete de berbecut (sau miel)

25g nuca de cocos rasa

sare si piper dupa gust

2 linguri suc de lamaie (verde-limeta)

coriandru tocat

orez basmati pentru servit.

Categorii