Betisoare de Berlin

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Betisoare de Berlin

Pt.aluat,se freaca faina cu untul(bucatele),se adauga celelalte ingrediente si se framinta bine.Din coca rezultata,se intinde o foaie ,care se pune intr-o tava,unsa si presarata cu faina, sau cu hirtie de copt.Se coace,in cuptor(infierbintat inainte),la foc potrivit,cca 15 minute.Inainte de a se rumeni,complet,se scoate din cuptor,se unge cu un strat(subtire)de gem acrisor,iar deasupra se intinde glazura(se bat albusurile,spuma,adaugind zaharul si zeama de lamiie,pina ce compozitia se intareste.Apoi,amestecind,incet,cu o spatula,se incorporeaza nucile). Tava se introduce,din nou,la cuptor,La foc mic,pina se intareste glazura.Dupa ce prajitura s-a racit,se taie cam 10/2,5 cm.

Ingrediente Betisoare de Berlin

Aluat

-200g faina

-140 g unt

-70 g zahar pudra

-3 galbenusuri

-coaja de la jumatate de lamiie

-1 virf de cutit sare

Glazura

-3 albusuri

-200 g zahar pudra

-2lingurite zeama de lamiie

-100 g nuci macinate

-putina esenta de rom

-coaja de la jumatate de lamiie

Mai e nevoie de cca ½ borcan de marmelada,moale,acrisoara.

Categorii