Bhujia (curry picant de cartofi) - Bucataria Indiei de Sud

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bhujia (curry picant de cartofi) - Bucataria Indiei de Sud

Calim ceapa in ulei, adaugam cartofii taiati cubulete mici, sarea, boiaua dulce si lasam sa prinda culoare. Acoperim cu apa rece si lasam la foc domol pana cand se inmoaie cartofii. Introducem sferturile de tomate si ceapa rosie, ardeii rosii si verzi taiati in lungime, zaharul si garam masala. Incingem focul si dam in clocot pentru circa 2-3 minute. Servim cu sos rece de iaurt si frunze de patrunjel verde. Sugestie: serviti Bhujia cu felii de paine Naan taiata si prajita in putin ulei de floarea soarelui. Este combinatie ideala de crocant si arome picant-parfumate. Recomandare: in cazul in care nu aveti preparat garam masala, poate fi inlocuit cu un praf de foi de dafin, un varf de cutit de scortisoara si cuisoare pisate, putin mustar, ceva chimen si piper negru.

Ingrediente Bhujia (curry picant de cartofi) - Bucataria Indiei de Sud

3 cepe feliate marunt

500 g cartofi

2 cepe rosii taiate in sferturi

4 rosii mari taiate in sferturi

4 ardei iuti rosii

4 ardei iuti verzi

1 lingurita zahar

1/2 lingurita garam masala

sare

boia dulce

patrunjel verde

ulei (de floarea soarelui)

iaurt gra

Categorii