BIBILICA IN CRUSTA DE NUCA

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare BIBILICA IN CRUSTA DE NUCA

1.Se dezoseaza bibilica si toate partile bune:pieptul, pulpele ,aripile, toate dezosate se pun in frigider. 2.Oasele de bibilica se sareaza,pipereaza si se pun intr-o cratita sa se rumeneasca, se adauga ramurelelede cimbrisor, foile de dafin, patrunjelul verde,ceapa verde, usturoiul, ceapa rosie taiata rondele, si prazul, de asemenea taiat rondele.Din nou se lasa sa se friga cateva minute, apoi se pune coniacul,vinul si atata apa cat sa treaca peste oase.Cand da in clpcot se adauga pasta de rosii,se acopera si se fierbe, pe foc mic, timp de 2 ore.Dac este necesar, se spumuieste.Se strecoara si se pune din nou la fiert cu amidonul alimentar, care in prealabil s-a amestecat cu putina apa rece, cu chimenul macinat si se fierbe pana se ingroasa. 3.Nucile se taie bucati si se pun in unt topit, se adauga pesmetul ,se sareaza si se iau de pe foc. 4.In restul de unt se frig bucatile dezosate de bibilica, dupa ce s-au sarat si piperat,cate 2 minute pe fiecare parte.Se scot pe hartie absorbanta.Se aseaza intr-un vas de Jena si se acopera cu amestecul de nuci , apoi se pun in cuptor pentru a se rumeni. 5.Smochinele se spala ,se cresteaza in patru, fara a se taia de tot si se pun langa carne , in cuptor, 1-2 minute. 6.Pe un platou se aseaza carnea, alaturi smochinele si de jur imprejurul preparatului se pune sosul de vin.Desigur, tot un vin alb merge foarte bine cu acest preparat.

Ingrediente BIBILICA IN CRUSTA DE NUCA

2 bibilici

sare

piper negru macinat

2 ramurele de cimbrisor

1-2 foi de dafin

1/2 manunchi de patrunjel verde

3 morcovi

2 cepe verzi

3 cepe rosii

2 catei de usturoi

2 buc.praz

2dl.coniac

5dl.vin alb

1 lingura pasta de rosii

1 lingurita de chimen macinat

1/2 lingura amidon alimentar

Pentru crusta:150g. nuca

100+50g.unt

100g.pesmet

sare de mare

piper negru macinat

Pentru garnitura:4 smochine

Categorii