Bienenstich (Intepatura albinei)

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bienenstich (Intepatura albinei)

Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga amestecului pana se face un aluat moale. Aluatul se intinde intr-o tava unsa (pe hartie de copt). Alunele, zaharul si laptele se amesteca si se pun peste aluat. Acesta se coace 20-30 minute la 200 grade Celsius (foc mare). Se lasa sa se raceasca si se taie in fasii de 15 cm latime. Acestea se taie apoi in doua pe orizontala (2 foi). Untul se bate spuma. Se prepara budinca si se lasa pana e rece, apoi se incorporeaza incetul cu incetul in untul batut. Prajitura se umple cu crema, se pune capacul si se taie in bucati.

Ingrediente Bienenstich (Intepatura albinei)

250g unt sau margarina

250g zahar

1 pachet zahar vanilat

4 oua

500g faina

1 pachet praf de copt

grasime pt. tava

250g alune macinate

100g zahar

125ml lapte

250g unt

1 pachet bundinca de vanilie

5-6 linguri de zahar

500ml lapte

Categorii