Biriyani (tocanita de pui cu orez si cartofi) - Bucataria Indiei de Nord

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Biriyani (tocanita de pui cu orez si cartofi) - Bucataria Indiei de Nord

Cartofii curatati si taiati rondele se prajesc in ulei pana devin aurii. Se scot si scurg de grasime. In uleiul ramas calim ceapa, usturoiul, 1 lingurita garasam masala, boia iute si stingem cu pasta de rosii. Dupa circa 5 minute de fierbere adaugam iaurtul. Daca sosul este prea gros putem sa completam cu ceva apa calduta. Incorporam feliile de carne de pui si lasam sa se intrepatrunda aromele, amestecand continuu. Dupa ce carnea a prins o crusta, mai adaugam ceva supa de carne si lasam sub capac circa 35-40 de minute. Daca s-a fragezit suficient, scoatem capacul si mai lasam la foc mic vreo cateva minute, pana sosul devine consistent. Intre timp, in alt vas, calim cubuletele de ceapa rosie cu 1 lingurita de garam masala si orezul nedecorticat, pana cand orezul devine crocant. Alegem o cratita voluminoasa, punem supa de pui (cubuletele dizolvate in apa) la fiert si, cand da in clocot, omogenizam cu orezul calit, tocanita de pui si cartofii prajiti. Acoperiti cu un capac etans (sa nu iasa deloc aburii din mancare) si lasati 20 minute la foc mic, fara sa amestecati sau sa ridicati capacul. Ardeii se curata, se feliaza, se sareaza si se lasa la rece cam 20 de minute. Se scurg de zeama si se amesteca cu sosul preparat din iaurt, otet, sare si piper. Biriyani se serveste fierbinte cu salata rece de ardei.

Ingrediente Biriyani (tocanita de pui cu orez si cartofi) - Bucataria Indiei de Nord

4 linguri ulei (de floarea soarelui)

4 cartofi

2 cepe tocate marunt

2 catei de usturoi maruntiti

2 lingurite garam masala

boia iute (chilli)

2 linguri pasta tomate

2 linguri iaurt gra

1,5 kg carne de pui dezosata si portionata

1 ceapa rosie taiata cubulete

300 g orez preferabil nedecorticat

negru)

4 cani supa de pui (sau 2 cubulete supa de gaine)

2 ardei grasi verzi

2 gogosari

2 ardei capia

iaurt gra

otet

sare

piper

Categorii