Biscuit de Savoie

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Biscuit de Savoie

Spalati lamaia cu peria, stergeti-o si radeti coaja. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Puneti intr-un castron galbenusurile impreuna cu 150 g zahar si bateti-le bine cu telul, pana ce devin spumoase. Adaugati faina, amidonul si coaja rasa de lamaie si amestecati. Incingeti cuptorul la 180ş. Ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii detasabili (diametrul: 26 cm) si presarati in ea zaharul ramas. Incorporati in aluatul preparat anterior 2 linguri de spuma de albusuri si amestecati energic. Turnati aluatul peste restul de spuma de albus si amestecati usor, de jos in sus, cu o spatula. Rasturnati aluatul in forma unsa si dati-l 50 de minute la cuptor. Dupa ce s-a copt, rasturnati biscuitul pe un grilaj. Atentie: Ca sa fie consistent, dar usor, aluatul si spuma de albus trebuie amestecate cu multa grija. Cand il turnati in forma, aluatul trebuie sa curga „snur”.

Ingrediente Biscuit de Savoie

Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 oua

170 g zahar pudra

50 g faina cernuta

50 g amidon

20 g unt

1 lamaie

sare.

Categorii