Bisque/supa crema de creveti
Instructiuni de preparare Bisque/supa crema de creveti
Prajesti ceapa, fenicului si morcovii in ulei de masline vreo 10 minute, pana ce legumele se inmoaie un pic . Adaugi vinul si brandy-ul, fierbi 1 minut ca sa se evapore alcoolul, apoi adaugi rosiile, supa de peste si paprika. Acoperi si fierbi 30 de minute, la foc mic. Intre timp, tai crevetii marunt.
Pui supa intr-un blender si o mixezi pana devine cremoasa. Daca vrei sa fie foarte fina, o treci apoi printr-o sita. Ia putin timp, dar merita.
Pui supa inapoi intr-o oala curata, adaugi crevetii si fierbi 10 minute, apoi o mixezi iar la blender. O lasi la frigider peste noapte, iar inainte de a o servi o incalzesti intr-o oala, dupa ce ai adaugat si smantana lichida. O ornezi cu niste creveti trasi in unt si frunzele de fenicul.
Ingrediente Bisque/supa crema de creveti
450 g creveti
4 linguri ulei de masline
1 ceapa mare, tocata
1 bulb mare de fenicul, taiat marunt
2 morcovi mari, tocati
vin alb sec
1 lingura brandy
400 g conserva de rosii taiate
1 litru supa de peste
1 lingurita de paprika
150ml smantana lichida
8 creveti mari