Blanquette de veau

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Blanquette de veau

Se taie carnea în bucati mari. Se curata morcovii si se taie bastonase. Se curata cepele si se infig cîte doua cuisoare in fiecare din ele. Se curata prazul de partea verde, se curata ramurile de telina de fibre cu un cutit si se leaga totul in snop impreuna cu ramurile de cimbru si foaia de dafin. Intr-o oala se pune carnea, morcovii, ceapa, snopul de telina cu praz, si cateii de usturoi curatati, se acopera totul cu apa, se sareaza si se pune la fiert. Se spumuieste bine si se lasa sa clocoteasca molcom timp de 1h. Se taie ciupercile in lamele groase si se oparesc la foc viu 3 min. in apa clocotita cu zeama de la ½ lamiie si putina sare, se scurg bine. Se curata arpagicul, se pune intr-o craticioara cu 30 grame unt, se acopera cu apa, se presara cu zahar si se pune la fiert 25 min. la foc potrivit. Se face un sos alb cu restul de unt, faina si 1l de zeama filtrata de la fiertul carnii. Se bat galbenusurile cu smintina si cu un polonic de sos, se rastoarna peste restul de sos amestecind tot timpul. Se adauga carnea, morcovii, arpagicul si ciupercile in sos, se stropeste cu zeama de la cealalta jumatate de lamiie, se adaauga sare si piper dupa gust, se amesteca bine si se mai dau cîteva clocote la foc minim.Se serveste presarata cu patrunjel tocat

Ingrediente Blanquette de veau

1,2 kg piept de vitel fara o

100 gr. unt

100 ml smintina

2 galbenusuri de ou

o lamiie

70 gr. faina

1 lingurita zahar

300 gr. ciuperci

6 morcovi

2 cepe

200 gr. arpagic

4 cuisoare

1 fir de praz (facultativ)

2 ramuri de telina (facultativ)

2 catei de usturoi (facultativ)

patrunjel tocat

doua ramuri de cimbru

foaie de dafin

sare

piper

Categorii