Bomboane mozart

Instructiuni de preparare Bomboane mozart
Se amesteca martipanul cu fistic maruntit, zahar pudra si cherry wine. Se pune la frigider pentru cca. 10-15 minute.
Se intinde martipanul sul pe masa infoliata si presarata cu putin zahar pudra; se taie bucati potrivite, ce se aplatizeaza cu podul palmei. Nugaua se taie bucatele de cca. 1, 5 x 1, 5 cm.
Se inveleste bucatica de nuga in patratelele de martipan . Se modeleaza mingiute. Se lasa la frigider pentru minim 15 minute.
Se topeste ciocolata la bain-marie impreuna cu 3, 4 linguri de lapte. Fiecare mingiuta se inteapa cu o scobitoare si se cufunda, pe toate partile, in ciocolata topita.
Se taie 1 mar in jumatate si se foloseste drept suport "pentru scurs" , pentru bombonelele scaldate in baia de ciocolata. Dupa ce s-au scurs, se pun in hartiute speciale de hartie si se orneaza cu cate o perluta de zahar.
Se lasa la frigider pana se intaresc, dupa care se orneaza cu cicolata alba, in fasii in asteptarea sfintei zile de Craciun.
Ingrediente Bomboane mozart
200 g. nuga
300 g. martipan
20 ml. cherry wine/lichior de cirese
10 g. fistic crud, tocat fin
125 g. zahar pudra
100 g. ciocolata de lapte
ciocolata alba, pentru ornat
perle de zahar