Bors cu carne de miel

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bors cu carne de miel

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Între timp, mațele de miel se curăță bine, adică se umplu cu apă rece, apoi se scurg, operația repetându-se de cca. 3 ori. La final se freacă bine cu mălai și sare. Se strecoară, se trec sub jet de apă rece, se bobinează pe oscioarele mielului, iar restul se taie mărunt și se adaugă la ciorbă, lăsându-se la fiert în apă clocotită cu puțină sare, lăsându-se la fiert cca. 15 minute. Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Verdețurile se curăță, se spală apoi se toacă mărunt. Toate acestea se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și apă, apoi se adaugă la ciorba de mai sus. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se adaugă borșul și se mai lasă la fiert cca. 10 minute, la foc mediu. Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână doar înainte de a fi servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei. Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lâmăie, după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!

Ingrediente Bors cu carne de miel

capul și mușchii din spate ai mielului (mai bine spus șira spinării) cca. 700 g.

mate de miel

ceapă galbenă 1 bucată

morcovi 2-3 bucăți

telină 50 g

păstârnac 25 g

pătrunjel rădăcină 50 g

gulie cca. 25 g

ceapă verde 1 legătură

usturoi verde 1 legătură

leuștean 1/2 legătură

tarhon 2-3 fire

sare iodată

piper proaspăt măcinat

borș de putină 1000 ml

gălbenuș de ou 4-5 bucăți

smântână 300-400 ml.

Categorii