Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi

In oala cu ulei, se calesc ceapa, ardeiul, taiate marunt, apoi morcovul, pastarnacul, dovlecelul, taiate cubulete mici sau rase, se amesteca apoi cu pasta de rosii, pasta de ardei, varza taiata fin, cartofii cubulete,1 lingura rasa cu sare si 2 l de apa. Se amesteca totul si se lasa pe foc mic, cu capac. Dupa ce totul este fiert, se adauga verdeata taiata marunt, se completeaza oala cu apa, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga si corcodusele spalate. Cine doreste, poate adauga 1 cana cu bors, dar nu mai mult; cand corcodusele au iesit la suprafata, semn ca sunt fierte, se adauga ouale batute, se opreste focul si se pune capac. Eu niciodata nu amestec dupa ce am pus in bors oua batute, pentru ca-mi plac zdrentele care se formeaza. Se serveste cum altfel, decat rece si cu ceapa verde!

Ingrediente Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi

1 kg cartofi noi

1 ceapa

1 morcov

1 ardei gra

1 pastarnac

1 miez de varza verde

1 dovlecel

2 linguri pasta de ardei

2 linguri pasta de rosii

20 ml ulei

2 leg.loboda

2 leg.leustean

2 cani cu corcoduse verzi

1crenguta de cimbru uscat

sare

2 oua

Categorii