Bors de fasole boabe

Reteta culinara Bors de fasole boabe din categoria Supe/Ciorbe. Cum sa faci Bors de fasole boabe
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Bors de fasole boabe
Mi se mai intampla sa raman in pana de inspiratie si nu mai stiu ce sa mai gatesc, dar cred ca asta o patim cu toii....asa ca nu am mai vrut sa dau nici o cautare pe net si am luat o carte din multitudinea de carti care zac pe raft si m-am oprit la cea a scriitorului-gastronom Radu Anton Roman, Retete de colectie- Ardealul. Am gasit retete traditionale, asa cum se fac la tzara si scrise in dialectul ardelenilor...a fost o incantare. Multe le cunosteam, le-am mancat in copilarie sau doar am auzit de ele. Deci, nu va mai retin si va zic doar ca ciorba nu este facuta asa cum scrie in carte, dar a fost o inspiratie si o incantare sa o citesc...
Ingrediente Bors de fasole boabe
300 gr fasole boabe colorata
1 ceapa rosie
2 morcovi maricei
1 ardei gras
1/2 de telina
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
1 cutie de rosii in suc
2 linguri pasta de gogosari
1 legatura de patrunjel si leustean
sare dupa gust
1/2 litru de bors
2-3 linguri ulei de masline
pt servit: ceapa rosie
pt decor:frunze de patrunjel