Bors de guvizi de apa dulce
Instructiuni de preparare Bors de guvizi de apa dulce
Pestele se curata,se spala si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Separat se pun la fiert in borsul diluat cu apa orezul spalat si ales in prealabil, ceapa, usturoiul, ardeiul, albitura,telina curatate,spalate si tocate.
Cand sunt fierte se adauga rosia tocata marunt, pestele si se mai lasa sa fiarba cca 10-15 minute.Dupa ce se opreste focul se presara leusteanul tocat si se poate servi cu mamaliguta si ardei iute.
Ingrediente Bors de guvizi de apa dulce
400 g guvizi de apa dulce
jumatate de morcovel,
2-3 felii de albitura,
2 felii de telina,jumatate ardei gras,
3 fire de ceapa verde,
2 fire de usturoi verde,
o rosie,o lingura orez,
sare,
piper si bors dupa gust.