Bors de peste

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bors de peste

Pestele se curata bine de solzi, de intestine si branhiile de la cap. Se spala bine, se sareaza si se lasa pana cand zarzavatul din ciorba este fiert. Se fierbe zarzavatul taiat cubulete mici sau dat pe razatoare si ceapa taiata marunt, in apa cu sare. Se adauga borsul, dupa ce zarzavatul este bine fiert. Adaugam si bulionul, apoi adaugam si bucatile de peste. Se fierbe la un foc mai mic cateva minute, avand grija ca pestele sa nu se sfarame. Se poate servi rece sau cald, dupa gust, cu patrunjel si leustean.

Ingrediente Bors de peste

200 ml bulion

2 buc. ceapa

1 lingura sare

3500 ml apa

1 kg peste proaspat

1 buc. morcov

1 buc. patrunjel radacina

1/4 buc. telina radacina

1 lingura leustean tocat

500 ml bor

1 lingura patrunjel verde tocat

Categorii