Bors de primavara cu taitei de casa

Reteta culinara Bors de primavara cu taitei de casa din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Bors de primavara cu taitei de casa

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bors de primavara cu taitei de casa

 

Când a venit vremea urzicilor, am pregătit un borș de primăvară cu verdeață de sezon. Ideal atât cald cât și rece.    

2 maini bune de urzici oparite. o cravată tânără de stevie. o ceapă tocată sau fasole fiartă 2 morcovi tocati o telina tocata mica o radacina de patrunjel tocata Am avut acasă o mână de tăiței uscati. O lingura de pasta de rosii. o lingurita rasa, boia de ardei. 3 lungimi de ulei, 2 litri de supă de legume sau apă o ceașcă de borș de bună calitate, o grămadă mică de leuștean proaspăt tocat sare si piper dupa gust.

Fierbeți legumele, morcovii, pătrunjelul și țelina

adăugați fasole fiartă, supă de legume sau apă și gătiți timp de 20 de minute,

Separat se incinge ceapa in 3 linguri de ulei, cand ceapa a devenit sticloasa, se adauga pasta de rosii, se lasa 2-3 minute si apoi se adauga stevia taiata dupa gust, se amesteca si se toarna peste legume,

Se adauga borsul fiert separat. Tot separat, fierbeți tăițeii până sunt gata, strecurați și adăugați în oala cu borș. La final se adauga urzicile oparite si tocate grosier. Asezonați cu sare și piper.

Se serveste cu leustean proaspat, optional ardei iute sau ceapa verde.

Pofta mare!

Ingrediente Bors de primavara cu taitei de casa

2 maini bune de urzici oparite.

o legatura stevie tanara.

o ceapa tocata

o cana fasole fiarta

2 morcovi tocat

o telina mica tocata

o radacina patrunjel tocata

o mana taitei eu am avut de casa uscati.

O lingura cu varf pasta de rosii.

o lingurita rasa, boia ardei dulce.

3 lunguri ulei,

2 litri stoc de legume sau apa

o cana bors de buna calitate,

o legatura mica leustean proaspat tocat

sare si piper dupa gust.

Categorii