Bourguignon cu caprioara

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Bourguignon cu caprioara

Un bouquet garni este un buchetel de ierburi legate cu o sforicica pentru a fi scoase mai usor.A pus cimbrisor si patrunjel. Daca aveti ceapa perlute uscata, puneti-o in apa care fierbe pentru 4 minute, se scoate si se va curata foarte usor de radacina si exterior.

Se incinge cuptorul la 160 grade Celsius . Se scoate carnea la temperatura camerei cu 20 minute inainte si se sterge bine prin tamponare, altfel nu se va rumeni repede. Se asezoneaza cu sare si piper.

Intr-o cratita care poate fi bagata in cuptor se incinge uleiul de masline. Se prajesc bucatile de carne pe rand, fara a le aglomera, intorcandu-se pe toate partile pana cand se rumenesc. Se scot si se dau deoparte. In aceeasi cratita se adauga ceapa si morcovii pana cand sunt putin rumeniti.

Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se adauga faina si se prajeste mestecandu-se in continuu vreo 2 minute. Se stinge cu vinul si apoi se adauga apa sau supa de vita. Se pune carnea inapoi si se adauga bouquet garni, foaia de dafin, cuisoarele, putina sare si piper. Se baga in cuptorul incins pentru vreo 2 ore .

Cu vreo jumatate de ora inainte sa fie gata, se pregateste garnitura. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga costita. Se prajeste pana cand grasimea este topita. Se scoate, lasand grasimea in tigaie. Se adauga ceapa perlute si se caleste pana cand se rumeneste. Se scoate peste costita si se adauga ciupercile, care se rumenesc si ele. Se scot si ele peste ceapa si se stinge tigaia cu jumatate de cana de apa, si se curata fundul tigaii. Se toarna lichidul rezultat peste garnitura.

Se scoate cratita din cuptor, se scoate carnea, si se trece sosul printr-o sita, pastrand doar sosul fara legume. Se intoarce carnea si sosul in cratita si se adauga garnitura de ceapa, costita si ciuperci si se fierbe inca vreo 15 minute pana cand sosul este ingrosat si se imbina aromele. Daca sosul este prea subtire, se poate adauga o lingura de unt amestecata separat cu o lingura de faina.

Se serveste cu paste, cartofi sau chiar numai cu paine. A servit-o cu mazare congelata, oparita cateva minute, apoi data in tigaie prin unt.

Ingrediente Bourguignon cu caprioara

intre 500 gr - 1 kg carne de caprioara taiata in - bucati de aprox 5-7 cm

4 linguri de ulei de masline

2 morcovi taiati bucati mari

2 cepe mari, tocate mare

4 catei de usturoi, sparti

2 linguri cu varf faina

1 sticla de vin rosu

1 litru de apa sau supa de vita

1 bouquet garni*

1 foaie de dafin

2 cuisoare

-sare si piper dupa gust

Pentru garnitura:

1 lingura de ulei de masline

6 felii de costita afumata taiata bucatele

1 pachet de ceapa perlute uscata sau congelata

1 pachet de ciuperci albe taiate in sferturi

Categorii

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar