Bourride - tocana provensala de peste

Instructiuni de preparare Bourride - tocana provensala de peste
Intai si intai facem supa: calim ceapa tocata marunt si morcovii feliati in 2-3 linguri de ulei de masline vreme de 5 minute. Apoi adaugam rosiile si mai lasam 2 minute sa bolboroseasca. Turnam in cratita vinul, condimentele, usturoiul si capul de peste, apa si lasam sa fiarba la foc mediu 40 de minute.
In timpul asta facem maioneza de usturoi: bushim bine in mojar felia de paine cu 1 lingura de otet de vin pana obtinem o pasta, peste care adaugam cei 6 catei de usturoi trecuti prin presa si continuam cu bushitul pana ce pasta e omogena. Adaugam 2 galbenusuri de ou + sare si incepem sa picuram ulei de masline. La sfarsit subtiem un pic maioneza cu 1 lingura sau 2 de otet de vin.
Dupa cele 40 de minute, strecuram supa si o turnam inapoi in oala (sans capul de peste si legumele fierte . Cand incepe sa fiarba din nou adaugam fileurile de peste taiate in bucatele. Dupa 5-6 minute, se alatura si fructele de mare pestelui in supa, si mai lasam totul sa fiarba inca 3-4 minute.
Scoateti pestele si fructele de mare pe un platou. Amestecati jumatate din maioneza de usturoi cu cele 2 galbenusuri ramase si adaugati, amestecand in continuu, 1 polonic de supa fierbine. Apoi turnati galbenusurile inapoi in supa incetisor, si mai fierbeti 3-4 minute , amestecand in continuu.
Turnati supa intr-un bol mare si serviti asa: puneti o felie de paine in farfurie, adaugati cateva polonice de supa, niste peste & fructe de mare si peste 2-3 linguri de aioli.
Ingrediente Bourride - tocana provensala de peste
Pentru supa:
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
3 morcovi
o conserva de rosii
niste coaja de portocala
cate o lingurita de cimbru si seminte de fenicul
2 foi de dafin
un cap de peste
2 pahare de vin alb sec
sare si piper
vreo 400 ml apa
4 fileuri de peste
500 g fructe de mare desi va marturisesc ca fructele de mare au fost aditia mea
Pentru maioneza de usturoi:
6 catei de usturoi,
o felie de paine,
1 lingura de otet de vin,
ulei de masline
4 galbenusuri.