Bouyoudi - mancare greceasca de rosii

Bouyoudi - mancare greceasca de rosii

Reteta culinara Bouyoudi - mancare greceasca de rosii din categoria Mancaruri de legume. Specific Grecia. Cum sa faci Bouyoudi - mancare greceasca de rosii

Timp de preparare
60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Bouyoudi - mancare greceasca de rosii

 

Aducem Grecia la noi in casa! O mancare rapida si foarte gustoasa!

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
4-5 rosii coapte bine 1 ardei kapia 250 gr branza Feta 5-6 linguri de ulei de masline 1 lingura oregano optional- 20 gr cascaval.

Mai intai punem un vas cu apa la fiert. Oparim apoi rosiile timp de 2-3 minute si le decojim.

Ungem un vas temorezistent cu ulei de masline si adaugam un strat de rosii taiate cuburi. Sa stiti ca grecii sunt foarte generosi cu cuburile de legume, ei le taie foarte mari.

Adaugam si ardei taiat julienne, presaram oregano si apoi cuburi de branza Feta. Daca doiti, puteti razui cascavalul deasupa si dam la cuptoul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute. Inainte sa dam la cuptor acoperim vasul cu folie de aluminiu sau cu capac, daca are.

Dupa 20 de minute, descoperim vasul si-l mai lasam inca 5 minute la cuptor.

Ingrediente

  • 4-5 rosii coapte bine
  • 1 ardei kapia
  • 250 gr branza Feta
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura oregano
  • optional- 20 gr cascaval.

Categorii

Retete similare