Bouyoudi - mancare greceasca de rosii

Reteta culinara Bouyoudi - mancare greceasca de rosii din categoria Mancaruri de legume. Specific Grecia. Cum sa faci Bouyoudi - mancare greceasca de rosii

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bouyoudi - mancare greceasca de rosii

 

Aducem Grecia acasă la noi! O mancare rapida si foarte gustoasa!

4-5 rosii bine coapte 1 ardei capia 250 gr branza feta 5-6 linguri ulei de masline 1 lingura oregano optional- 20 gr branza.

Mai întâi punem o oală cu apă la fiert. Apoi căliți roșiile timp de 2-3 minute și curățați-le de coajă.

Ungeți un vas termorezistent cu ulei de măsline și adăugați un strat de roșii tăiate cubulețe. Să știți că grecii sunt foarte generoși cu cuburi de legume, le taie foarte mari.

Se adauga ardeii julienne, se presara oregano si apoi cuburi de branza Feta. Daca puteti, puteti rade branza deasupra si puneti la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute. Inainte de a da la cuptor acoperiti vasul cu folie de aluminiu sau cu un capac, daca are.

După 20 de minute, descoperim vasul și îl lăsăm la cuptor pentru încă 5 minute.

Ingrediente Bouyoudi - mancare greceasca de rosii

4-5 rosii coapte bine

1 ardei kapia

250 gr branza Feta

5-6 linguri de ulei de masline

1 lingura oregano

optional- 20 gr cascaval.

Categorii