Bouyourdi

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bouyourdi

Dovlecelul este optional. Eu l-am avut ratacit prin frigider si l-am folosit la reteta. Se feliaza dovlecelul, se sareaza, se lasa la scurs 15-20 minute. Feliile de dovlecel se tamponeaza cu servetele de hartie, se pulverizeaza putin ulei si se prajesc la gril. Un vas termorezistent se unge cu ulei de masline, se pun feliile de dovlecel pe fundul vasului. Rosiile si ardeiul se spala, se curata si se taie cuburi de aproximativ aceeasi marime. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano si ulei de masline, se amesteca. Jumatate din amestec se pune peste feliile de dovlecei. Deasupra se pune branza feta taiata in felii, piper, oregano si jumatate din cantitatea de ulei de masline. Se acopera branza cu amestecul ramas de rosii si ardei, se pun bulgarasii de mozzarella taiati in jumatati, asezonam cu piper, oregano si turnam restul de ulei de masline. Daca ne place putem sa punem putin cascaval ras deasupra. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute. Se serveste mancarea fierbinte cu felii de paine/paine prajita/lipie. Sa va fie de folos! Enjoy Greece!!!

Ingrediente Bouyourdi

1 dovlecel mic(optional)

2 rosii carnoase(eu am folosit soiul inima de bou)

1 ardei gra

2 felii de branza feta(120-150 gr)

50 ml ulei de masline

Sare si piper proaspat rasnit

1 lingurita oregano

50 gr mozzarella(bulgarasi mici)

Cascaval ras pentru deasupra(optional)

Categorii