Brânză Brie în crustă de pesmet

Reteta culinara Brânză Brie în crustă de pesmet din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Germania. Cum sa faci Brânză Brie în crustă de pesmet

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Brânză Brie în crustă de pesmet

 

Cu ceva ani în urmă, doar eu mă bucuram de acest preparat, mai nou nu îmi ajung două triunghiuri mari de Brie, așa că vânez ofertele că să fac provizii generoase în frigider. Spor și poftă bună! ;) 

 

INGREDIENTE
Brânză Brie 2 bucăți cca. 400 g, Ouă 2 bucăți, Muștar Dijon 2 lingurițe, Făină albă de grâu 3-4 linguri, Pesmet auriu 3-4 linguri, Ulei de palmier pentru prăjit, Dulceață de merișoare 4 linguri.

Ouăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează.

Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase, se trece prin făină, amestecul de ouă, apoi prin pesmet, se repetă operțiunea până ce se obține un strat compact.

Apoi se pune la prăjit în ulei fierbinte sau la copt, într-o tavă tapetată cu foaie de pergament la foc mediu cca. 10 minute, întorcându-se de pe o parte pe alta. De data asta am preferat varianta prăjit, ne era prea foameee și poftă :)

Brânza pane se servește fierbinte alături de dulceață de merișoare, în caz de urgență sau cu un sos din fructe de pădure, dacă aveți materie primă și timp până dau năvală pofticioșii.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Brânză Brie în crustă de pesmet

Brânză Brie 2 bucăți cca. 400 g, Ouă 2 bucăți, Muștar Dijon 2 lingurițe, Făină albă de grâu 3-4 linguri, Pesmet auriu 3-4 linguri, Ulei de palmier pentru prăjit, Dulceață de merișoare 4 linguri.

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ