Brânză Brie în crustă de pesmet
Reteta culinara Brânză Brie în crustă de pesmet din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Germania. Cum sa faci Brânză Brie în crustă de pesmet
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Brânză Brie în crustă de pesmet
Cu ceva ani în urmă, doar eu mă bucuram de acest preparat, mai nou nu îmi ajung două triunghiuri mari de Brie, așa că vânez ofertele că să fac provizii generoase în frigider. Spor și poftă bună! ;)
INGREDIENTE
Ouăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează.
Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase, se trece prin făină, amestecul de ouă, apoi prin pesmet, se repetă operțiunea până ce se obține un strat compact.
Apoi se pune la prăjit în ulei fierbinte sau la copt, într-o tavă tapetată cu foaie de pergament la foc mediu cca. 10 minute, întorcându-se de pe o parte pe alta. De data asta am preferat varianta prăjit, ne era prea foameee și poftă :)
Brânza pane se servește fierbinte alături de dulceață de merișoare, în caz de urgență sau cu un sos din fructe de pădure, dacă aveți materie primă și timp până dau năvală pofticioșii.
Spor și poftă bună!
Ingrediente Brânză Brie în crustă de pesmet
Brânză Brie 2 bucăți cca. 400 g, Ouă 2 bucăți, Muștar Dijon 2 lingurițe, Făină albă de grâu 3-4 linguri, Pesmet auriu 3-4 linguri, Ulei de palmier pentru prăjit, Dulceață de merișoare 4 linguri.