Brânză de vaci de casă cu arpagic si usturoi / 'Boursin'

Reteta culinara Brânză de vaci de casă cu arpagic si usturoi / 'Boursin' din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Brânză de vaci de casă cu arpagic si usturoi / 'Boursin'

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Brânză de vaci de casă cu arpagic si usturoi / 'Boursin'

 

A iesit foarte bun si cremos. Arată ca brânza cumpărată de la marca franceză „Boursin”. https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/branza-de-vaci-de-casa-cu-arpagic-si.html

1 litru de lapte proaspăt 200 ml smantana lichida 30% sucul unei lămâi arpagic proaspat tocat 2 catei de usturoi sare

Intr-o oala se pune putina apa pe fund si se adauga laptele si smantana. Aduceți la fiert (apa va ajuta să nu se lipească compoziția de fundul oalei).

Cand laptele incepe sa fiarba adaugati sucul de lamaie filtrat si scoateti oala de pe foc. Cu o lingura cu gauri amestecati putin si veti vedea ca apare zerul, laptele se separa.

Se lasa 2 ore.

După 2 ore, se filtrează printr-o sită căptușită cu tifon. Dacă doriți să recuperați zerul, îl puteți bea imediat sau îl puteți folosi pentru a face din nou brânză. Se strange branza obtinuta in tifon si se lasa 2 ore la rece.

După acest timp, scoateți brânza, adăugați sare, arpagicul tocat și usturoiul zdrobit mărunt. Se amesteca bine, se verifica sarea si se pune intr-o forma de sita/branza cu gauri sau se pune la loc intr-un tifon.

Se lasa din nou sa se raceasca peste noapte.

In a 2-a zi o scoatem din forma si o servim cu ceapa rosie, rosii si alte legume.

Ingrediente Brânză de vaci de casă cu arpagic si usturoi / 'Boursin'

1 litru de lapte proaspat

200ml de smatana lichida 30%

sucul de la o lamaie

arpagic proaspat tocat

2 catei de usturoi

sare

Categorii

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare - Cum se prepara Crostini cu ciuperci - Gu

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid - Cum se prepara aceste Brioșe cu

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

Reteta culinara Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește din

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut - Cum se prepara Clătita asiatică - Super gustoas