Brânză de vaci de casă cu arpagic si usturoi / 'Boursin'
Reteta culinara Brânză de vaci de casă cu arpagic si usturoi / 'Boursin' din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Brânză de vaci de casă cu arpagic si usturoi / 'Boursin'
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Brânză de vaci de casă cu arpagic si usturoi / 'Boursin'
A iesit foarte bun si cremos. Arată ca brânza cumpărată de la marca franceză „Boursin”. https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/branza-de-vaci-de-casa-cu-arpagic-si.html
1 litru de lapte proaspăt 200 ml smantana lichida 30% sucul unei lămâi arpagic proaspat tocat 2 catei de usturoi sareIntr-o oala se pune putina apa pe fund si se adauga laptele si smantana. Aduceți la fiert (apa va ajuta să nu se lipească compoziția de fundul oalei).
Cand laptele incepe sa fiarba adaugati sucul de lamaie filtrat si scoateti oala de pe foc. Cu o lingura cu gauri amestecati putin si veti vedea ca apare zerul, laptele se separa.
Se lasa 2 ore.
După 2 ore, se filtrează printr-o sită căptușită cu tifon. Dacă doriți să recuperați zerul, îl puteți bea imediat sau îl puteți folosi pentru a face din nou brânză. Se strange branza obtinuta in tifon si se lasa 2 ore la rece.
După acest timp, scoateți brânza, adăugați sare, arpagicul tocat și usturoiul zdrobit mărunt. Se amesteca bine, se verifica sarea si se pune intr-o forma de sita/branza cu gauri sau se pune la loc intr-un tifon.
Se lasa din nou sa se raceasca peste noapte.
In a 2-a zi o scoatem din forma si o servim cu ceapa rosie, rosii si alte legume.
Ingrediente Brânză de vaci de casă cu arpagic si usturoi / 'Boursin'
1 litru de lapte proaspat
200ml de smatana lichida 30%
sucul de la o lamaie
arpagic proaspat tocat
2 catei de usturoi
sare