Brânză de vaci de casă(Topfen)

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Brânză de vaci de casă(Topfen)

Laşi 2 l de lapte la prins, adica nefiert îl pui la cald să se "strice", să se acrească. Fierbi alţi 2 l şi îi torni peste cel prins şi amesteci uşor. Se va aduna brânza pe care o iei cu o paletă si o pui într-o strecurătoare peste care ai pus tifon(sau altă pânză rară).Sita o pui deasupra unui vas care să colecteze zerul. Laşi să se scurgă şi vei obţine o brânză pe care o poţi consuma ca atare sau poţi pregăti diverse preparate. Pe la noi, zerul se acreşte cu lapte covăsât, se pune în pături şi se lasă până a doua zi . Astfel devine acrişor si facem ciorbă de salată cu el. Suntem învăţăţi cu zer de oaie, dar "la criză" merge şi de vaci. În satul de unde vin, lângă Blaj, vara e "bătaie" să procuri zer pe care îl punem în sticle de plastic în pivniţă şi iarna îl folosim la ciorbe. Brănza din fotografie e din seara asta, până mâine se mai scurge.

Ingrediente Brânză de vaci de casă(Topfen)

4 l de lapte integral

Categorii