Branza halloumi prajita

Timp de preparare 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Branza halloumi prajita

Branza halloumi se taie felii dreptunghiulare si se usuca folosind hartie absorbanta de bucatarie. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie anti-aderenta si se pun feliile de branza. Se lasa 3-4 minute pana iau o culoare aurie, apoi se intorc cu ajutorul unei spatule. Se scot pe hartie de bucatarie absorbanta. Se serveste calda cu lipie arabeasca. Pofta buna!

Ingrediente Branza halloumi prajita

Branza halloumi este originara din Cipru si este preparata dintr-un amestec de lapte de capra si vaca.

Se asezoneaza in timpul prepararii cu menta.

Are o consistenta mai ferma si isi pastreaza forma in contact cu caldura

fiind astfel ideala pentru prajit sau gril.

Branza halloumi prajita este unul dintre aperitivele favorite ale restaurantelor cu profil arab.

Avem nevoie de:

-200 g branza halloumi

-4-5 linguri ulei de masline virgin( reusita acestei retete depinde de folosirea unui ulei de masline de calitate)

Categorii