Branza topita
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Branza topita
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Branza topita
Aceasta branza topita de casa o fac ori de cate ori am branza de vaci care nu am ce sa fac cu ea. In felul acesta, gatita, sta in frigider chiar si o luna de zile intr-o cutie.
INGREDIENTE
Se amesteca branza cu toate ingredientele si se lasa la temperatura camerei pentru 2-3 ore. Bicarbonatul va lucra si isi va schimba consistenta.
Se pune un vas cu fundul dublu sau pe baie de abur ( este optiunea fiecaruia ce metoda alege) la foc si se amesteca in ea in continuu timp de 10-15 minute, pana cand branza va deveni o pasta de branza. Se adauga si o lingura de smantana sa fie mai tartinabila, apoi se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea.
Ingrediente Branza topita
500 gr branza dulce de vaci
1 lingura bicarbonat de sodiu alimentar
1 praf de sare
100 gr unt
1 lingura de smantana