Branza topita

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Branza topita

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Branza topita

 

Aceasta branza topita de casa o fac ori de cate ori am branza de vaci care nu am ce sa fac cu ea. In felul acesta, gatita, sta in frigider chiar si o luna de zile intr-o cutie.   

 

INGREDIENTE
500 gr branza dulce de vaci 1 lingura bicarbonat de sodiu alimentar 1 praf de sare 100 gr unt 1 lingura de smantana

Se amesteca branza cu toate ingredientele si se lasa la temperatura camerei pentru 2-3 ore. Bicarbonatul va lucra si isi va schimba consistenta.

Se pune un vas cu fundul dublu sau pe baie de abur ( este optiunea fiecaruia ce metoda alege) la foc si se amesteca in ea in continuu timp de 10-15 minute, pana cand branza va deveni o pasta de branza. Se adauga si o lingura de smantana sa fie mai tartinabila, apoi se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea.

Ingrediente Branza topita

500 gr branza dulce de vaci

1 lingura bicarbonat de sodiu alimentar

1 praf de sare

100 gr unt

1 lingura de smantana

Categorii