Branzoaice

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Branzoaice

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Branzoaice

 

Pentru ca pofteam de ceva vreme la niste branzoaie am zis sa nu ratez ocazia cu lasatul secului la branza si sa fac o portie. Au iesit exact cum mi-am dorit:pufoase si  putin sarate.

 

INGREDIENTE
1 kg faina alba 40 gr drojdie proaspata 250 ml lapte 250 ml apa minerala 1 lingurita cu varf sare 1 lingurita rasa zahar 100 ml ulei+pentru uns tava si branzoaiele 5 oua intregi+1 pentru uns 300 gr branza sarata de oaie+pentru ras deasupra

Intr-un castron cernem faina si facem la mijloc o adancitura in care vom pune 3 oua intregi si sarea . Infierbantam laptele pe foc, apoi adaugam apa minerala, astfel incat sa obtinem un lichid caldut.Intr-o cana punem drojdia, zaharul si adaugam putin lichid caldut, Turnam drojdia dizolvata peste oua, apoi turnam incet laptele cu sifon si framantam pana nu se mai lipeste de maini. La sfarsit adaugam uleiul si framantam bine aluatul.Acoperim vasul cu un prosop si il lasam la cald pana isi dubleaza volumul.Intre timp radem branza pe razatoarea mica si o amestecam cu 2 oua. Ungem o tava mai inalta cu ulei, atat fundul, cat si peretii. Punem putin ulei intr-un castron, cu care ne vom unge mainile inainte de a rupe din aluat. Rupem bucati cat mai egale de aluat, le intindem in mana, iar in mijloc punem cate o lingurita cu varf din compozitia de branza cu ou. Aducem marginile aluatului spre mijloc, acoperind branza si asezam fiecare branzoi in tava.Acoperim tava cu un prosop si o lasam la cald pana branzoaiele cresc din nou.Batem un ou cu care vom unge branzoaiele, apoi radem deasupra branza. Dam tava la cuptor pana se rumenesc frumos.Lasam branzoaiele sa se racoreasca putin., apoi le vom desprinde cu usurinta.

Ingrediente Branzoaice

1 kg faina alba

40 gr drojdie proaspata

250 ml lapte

250 ml apa minerala

1 lingurita cu varf sare

1 lingurita rasa zahar

100 ml ulei+pentru uns tava si branzoaiele

5 oua intregi+1 pentru uns

300 gr branza sarata de oaie+pentru ras deasupra

Categorii

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios

Reteta culinara Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri.

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Reteta culinara Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă din categoria Aperitive

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni