Brazi de Craciun
Reteta culinara Brazi de Craciun din categoria Prajituri. Cum sa faci Brazi de Craciun
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Brazi de Craciun
Aluat: Untul si ciocolata se topesc la bain-marie.Se lasa la racit. In acest timp se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, pana se albesc.Albusurile se bat spuma cu putina sare.
Se adauga ciocolata topita cu unt, peste galbenusuri ,apoi faina cu praful de copt . Se pun treptat, albusurile batute spuma peste compozitie,amestecand usor. Se unge o forma de tort cu unt si se presara faina. Se toarna compozitia si se niveleaza. Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 35 minute, sau pana trece testul scobitoarei.
Glazura: se amesteca zaharul pudra cu albusul crud si zeama de lamaie (pana rezulta o pasta fluida).Se adauga zeama de lamaie, cat este nevoie.
Cand este gata, se lasa la racit, apoi se scoate,se taie felii si se ung cu crema de ciocolata. Se pune glazura si se orneaza cu bomboane colorate .
Ingrediente Brazi de Craciun
Pentru aluat;
100 g ciocolata amaruie
100 g ciocolata amaruie (85% cacao)
120 g unt
130 g zahar pudra
100 g faina
1 pliculet praf de copt
un varf cutit de sare
4 oua
Pentru glazura alba:
1/2 albus ou
75 g zahar pudra
zeama lamaie
Alte ingrediente:
crema de ciocolata (la borcan)
bomboane colorate
ornamente
putin unt pentru uns forma