Bretzel sau covrig nemtesc

Reteta culinara Bretzel sau covrig nemtesc din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Germania. Cum sa faci Bretzel sau covrig nemtesc

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Bretzel sau covrig nemtesc

 

Exista numeroase discutii despre originea covrigilor, de asemenea si despre originea numelui, majoritatea istoricilor fiind de acord ca au fost inventati de catre calugarii germani. Covrigul a fost folosit drept emblema brutarilor si mai apoi a breslelor acestora din zonele sudice din Germania si s-au pastrat pana in secolul al XII-lea. In Biserica Catolica, covrigii erau considerati ca avand o semnificatie religioasa datorita ingredientelor si a formei. Covrigii erau realizati dupa o retea simpla folosind faina si apa pentru a putea fi mancati pe perioada postului. Desi nu la fel de popular ca si printre germani si americani, covrigii cu bucle sunt cunoscuti si in alte tari europene si in alte tari din jurul lumii. In Cehia covrigul este cunoscut sub numele de “preclik”, in Finlanda ca si “viipurinrinkeli”, iar in Slovacia este numit “praclik”. Spaniolii, francezii, si italieni ii numesc “pretzel”, “bretzel” sau “brezel”, norvegienii si danezii il numesc “kringle”, polonezii ii spun “precel”, in maghiara si croata este numit “perec”, iar in sarba i se spune “pereca”. In Romania, covrigul este un aliment fast-food foarte popular in zonele urbane si, de asemenea, un cadou de sarbatori. (sursa: http://www.cineainventat.ro/)

Ingrediente Bretzel sau covrig nemtesc

400 g de făină

5 g de sare

10 cl lapte călduț

10 cl de apă călduță

1 plic mic de drojdie uscata

50 g de unt moale

sare de mare, seminte de floarea soarelui, semințe de susan alb, semințe de mac

10-15 g bicarbonat

Categorii