Brioches tressées cu gem de caise
Pentru micul dejun sau pauza de gustare, lasati-va ispititi de briosele noastre pufoase umplute cu gem de caise parfumat. Un adevarat deliciu pentru intreaga familie. Pentru a urma pasii realizarii acestei retete, dar si tehnica noastra de pliere, urmariti cu atentie videoclipul si detaliile din reteta scrisa.
Instructiuni de preparare Brioches tressées cu gem de caise
Turnati faina in vasului robotului, apoi sarea si zaharul. Adaugati untul moale si oul. Faceti o gropita pentru a pune drojdia care nu ar trebui să intre in contact cu zaharul si sarea.
Incalziti laptele si adaugati-l la amestec. Framantat la viteza 2 timp de 3 - 5 minute. Formati o bila de aluat si acoperiti cu un prosop curat. Lasati aluatul sa creasca 2 ore.
Formati o bila din aluatul si impartiti în 8 bile mici de aproximativ 120 gr. Aplatizati bilele cu sucutorul apoi intindeti gemul si rulati pentru a obtine o bagheta.
Taiati bagheta pe jumatate pe verticala si faceti o cruce cu ea. Uniti capatul de jos al aluatului cu cel de sus si cel din dreapta cu cel din stanga (ca in videoclip).
Acum aveti doua suvite pe fiecare parte pe care trebuie sa le incrucisatii: pliati suvita dreapta in sus si cea din stanga spre dvs.
Impletiti cele doua suvite impreuna trecand suvița de la dreapta spre varf si celelalte doua, trecand una peste cealalta.
Rasuciti cele doua suvite spre dvs., apoi suciti impletitura formata spre stanga si asezați varful sub partea centrala. Procedați la fel cu ambele suvite superioare si suciti impletitura la dreapta de data aceasta. Urmariti cu atentie videoclipul.
Asezati chiflele pe tava captusita cu hârtie pergament si lăsati sa stea 1 ora la temperatura camerei. Introduceti la cuptor pentru 15 minute la 180° C
Gata!
Ingrediente Brioches tressées cu gem de caise
500 gr faina
10 gr sare
100 gr zahar
60 gr de unt
250 ml lapte
1 ou
20 gr drojdie de panificatie proaspata
gem caise