Briosa chinois

Pentru o gustare dulce, opteaza pentru briosa chinezeasca! Umplutura de vanilie si crema de ciocolata o fac irezistibila. Ca de obicei, va insotim pas cu pas in realizarea acestei retete :-) Este originara din Germania, unde este numita Schneckenkuchen insemnand "placinta melc".

Timp de preparare 3 ore si 40 minute

Dificultate Dificil

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Briosa chinois

Briosa : In vasul robotului puneti faina, drojdia, zaharul, ouale si laptele. Se framanta timp de aproximativ 4 minute.

Taiati untul in bucati si adaugati-l putin cate putin in timp ce continuati sa framantati. Apoi, framantati la viteza medie aproximativ zece minute. Aluatul ar trebui sa se ia de pe margini. Datila rece 1h 30 min.

Crema de patiserie : Puneti laptele sa fiarba impreuna cu pastaia de vanilie taiata. Intre timp puneți galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati energic pana cand amestecul se albeste.

Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine. Dupa ce laptele a fiert, se adauga lent la amestecul de oua-zahar-amidon de porumb. Apoi puneti totul inapoi in cratita la foc medie.

Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand amestecul atinge consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati-o sa se raceasca, acoperindu-o cu o folie de plastic direct pe crema, pentru a evita formarea unei pelicule.

Luati aluatul de briosa din frigider și intindeti-l pe o suprafata de lucru pudrata cu faina. Formati un dreptunghi de aproximativ 30 x 40 cm.

Indetindeti crema rece, lasand margini, apoi presarati cu chipsuri/pepite de ciocolata.

Rulati aluatul, apoi taiati bucati de aproximativ 4 cm lungime.

Aranjati aceste bucati intr-o forma de copt unsa inainte.Ungeti-le cu ou batut si lasati 1 ora la temperatura camerei.

Coaceti 40 minute la 180°C.

Gata!

Ingrediente Briosa chinois

Pentru briosa :

500 gr faina

30 gr zahar

15 gr drojdie proaspata

2 oua

220 ml lapte

200 gr unt

Pentru creme de patiserie :

500 ml lapte

4 galbenusuri

125 gr zahar pudra

40 gr amidon de porumb

1 pastaie de vanilie

100 gr pepite de ciocolata

1 ou

Categorii

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie - Cum se prepara Mancar