Briosa kringle estonian
De mult vroiam sa fac aceasta briosa tresata foarte la moda.
Instructiuni de preparare Briosa kringle estonian
Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat bucățele. Se amestecă bine până când untul este complet încorporat. Se adauga drojdia, oul si treptat laptele caldut. La sfârșit se adaugă uleiul.
Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute). Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald aproximativ 2-3 ore. Dupa ce a crescut, se framanta din nou si se degazează aluatul.
Se incalzeste cuptorul la 180 °. Intindem aluatul într-o foie dreptunghiulara. Ungem cu crema de ciocolata si presaram chips-uri de ciocolata alba. Rulam aluatul. Se taie sulul de aluat în lungime. Nu-l taiati complet, lasati capatul nataiat. Impletiti cele doua lungimi de aluat si uniti capetele formand un cerc.
Se pune briosa pe o tava acoperita cu foaie de copt. Lasati sa creasca din nou inca 1 ora . Dati la cuptor si coaceti timp de 20 la 25 de minute.
Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste. Este delicioasa .....
Ingrediente Briosa kringle estonian
300g de făină
12 cl de lapte caldut
1 linguriță zahăr
1 ou
30 g unt la temperatura camerei
1 plic de drojdie uscata
un vârf de cuțit de sare
1 lingura ulei de masline
Garnitură:
3-4 linguri nutella, crema de ciocolata
chips-uri de ciocolata alba (facultativ)
zahar pudra