Briosa kringle estonian

De mult vroiam sa fac aceasta briosa tresata foarte la moda.

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Briosa kringle estonian

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat bucățele. Se amestecă bine până când untul este complet încorporat. Se adauga drojdia, oul si treptat laptele caldut. La sfârșit se adaugă uleiul.

Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute). Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald aproximativ 2-3 ore. Dupa ce a crescut, se framanta din nou si se degazează aluatul.

Se incalzeste cuptorul la 180 °. Intindem aluatul într-o foie dreptunghiulara. Ungem cu crema de ciocolata si presaram chips-uri de ciocolata alba. Rulam aluatul. Se taie sulul de aluat în lungime. Nu-l taiati complet, lasati capatul nataiat. Impletiti cele doua lungimi de aluat si uniti capetele formand un cerc.

Se pune briosa pe o tava acoperita cu foaie de copt. Lasati sa creasca din nou inca 1 ora . Dati la cuptor si coaceti timp de 20 la 25 de minute.

Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste. Este delicioasa .....

Ingrediente Briosa kringle estonian

300g de făină

12 cl de lapte caldut

1 linguriță zahăr

1 ou

30 g unt la temperatura camerei

1 plic de drojdie uscata

un vârf de cuțit de sare

1 lingura ulei de masline

Garnitură:

3-4 linguri nutella, crema de ciocolata

chips-uri de ciocolata alba (facultativ)

zahar pudra

Categorii