Briosa Leopard

Ce ziceti de o briosa pufoasa la micul dejun care sa va ajute sa va treziti? Va propunem reteta noastra de briosa leopard! Urmati pas cu pas etapele de realizare ale acestei briose pentru a afla cum am ajuns la acest rezultat ;-) Veti vedea ca este mult mai usor decat pare!

Timp de preparare 4 ore si 10 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Briosa Leopard

Se toarna laptele intr-o cratita si se pune pe foc.Se adauga amidonul de porumb. Se amesteca pentru a ingrosa preparatul.

Se ia de pe foc si se adauga untul. Varsati intr-un castron si asteptati pana cand temperatura scade sub 50° C.

Apoi adaugati zaharul si faina. Rehidratati drojdia uscata prin amestecare cu 2 lingurite de laptele cald, apoi adaugati la amestec si incorporati.

Lasati sa stea 10 minute, apoi framantati aluatul timp de aproximativ 10 minute. Acesta trebuie sa fie elastic.

Taiati aluatul in doua bucati si intr-una incorporati coaja de lamaie. Pudrati cu faina si puneti intr-o cutie ermetica.

Se taie cealalta jumatate in doua parti. Intr-una se adauga 5 gr de cacao amestecata cu 1 lingurita de lapte si se framanta. In cealalta jumatate se amesteca 15 gr cacao amestecata cu 1 lingurita de lapte si se framanta.

Pudrati usor cu faina cele doua bile de aluat colorat si puneti-le in cutii sigilate. Lasati cele trei aluaturi sa se odihneasca timp de 1h30 la temperatura camerei.

Luati aluatul din cutii si impartiti pe fiecare in 7 bucati. Luati una din bucatile de aluat maro deschisa si rulati-o sa fie lunga de 20 cm. Faceti acelasi lucru cu aluatul maro inchis, dar apoi o aplatizati-l..

Peste aluatul maro inchis intuns puteti ruloul de aluat maro deschis si inchideti. Luați o bucata de aluat deschis si rulati-l sa fie lung de 20 cm. Aplatizati-l apoi puneti peste el ruloul cu aluatul maro deschis+maro inchis.

Intideti aluatul format mai sus pana la aproximativ 40 de centimetri si taiati in jumatate.Procedati asa cu toate bilele de aluat, apoi asezati-le aleatoriu in tava unsa cu unt.

Se acopera tava cu un prosop curat si se lasa timp de 1 ora la temperatura camerei, apoi se incalzeste cuptorul la 200° C. Ungeti cu lapte. Cand cuptorul este fierbinte, micsorati temperatura la 170° C si coaceti timp de 30 - 35 de minute.

Gata!

Ingrediente Briosa Leopard

250 ml lapte

25 gr amidon de porumb

50 gr unt

70 gr zahar pudra

375 gr faina

8 gr drojdie panificatie

2 linguri de lapte caldut

Aluatul alb:

Coaja de la 1 la lamaie

Aluatul maro deschis:

5 gr de cacao pudra

1lingura de lapte

Aluat maro inchis:

15 gr de cacao pudra

1 lingura de lapte

Categorii