Briose aperitiv, cu sunca si rosii cherry
Reteta culinara Briose aperitiv, cu sunca si rosii cherry din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Briose aperitiv, cu sunca si rosii cherry
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Briose aperitiv, cu sunca si rosii cherry
Pentru cina din seara aceasta am preparat niște brioșe aperitiv, cu șuncă și roșii cherry, care au fost nu numai gustoase și sățioase, ci și tare drăguțe. Din ingredientele de mai jos am făcut 9 brioșe, cam câte 3/porție.
INGREDIENTE
Mai întâi se taie mărunt șunca și se lasă în așteptare.
Se spală roșiile cherry și se zvântă.
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când albușurile iau volum, se adaugă zahărul (opțional) și gălbenușurile, unul câte unul.
După ce se încorporează și gălbenușurile, se condimentează cu sare și piper după gust și apoi se încorporează, cu o paletă, sau cu o lingură, șunca mărunțită.
Se adaugă apoi smântâna și untul topit și se omogenizează. La urmă se încorporează treptat făina și verdeața tocată (pătrunjel, sau mărar).
Se toarnă câte 2 linguri de compoziție în fiecare formă pentru brioșe, puse deja în tava de copt. Pe mijlocul fiecărei brioșe se pune câte o roșie cherry, iar de jur împrejurul ei se presară mozzarella.
Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, 35-40 de minute, până ce brioșele cresc frumos și se rumenesc.
Atunci se scoate tava din cuptor și brioșele pot fi deja servite, calde.
Ingrediente Briose aperitiv, cu sunca si rosii cherry
150 grame de șuncă de porc
9 roșii cherry
3 ouă
50 ml de smântână grasă
50 grame de unt topit
150 grame de făină albă
1/2 linguriță de praf de copt
sare
piper
1/2 linguriță rasă de zahăr tos (opțional)
verdeață (pătrunjel, sau mărar)
Pentru decor:
mozzarella răzuită