Briose braziliene - Queijadinhas

Pentru un desert sau gustare, o specialitate direct din Brazilia: Queijadinhas! Briose facute cu nuca de cocos si un ingredient la care nu v-ati gandit niciodata ... Parmezan! Da, parmezan intr-o reteta dulce! Nu va faceti griji, abia il simtim si pe de alta parte, aduce o nota aparte care creeaza dependenta :-)

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Briose braziliene - Queijadinhas

Se amesteca nuca de cocos rasa cu laptele de nuca de cocos. Se lasa timp de 30 de minute la temperatura camerei.

Preincalziti cuptorul la 180° C. Adaugati laptele condensat indulcit, ouale, parmezanul, untul si faina si amestecati bine. Adaugati praful de copt si amestecati.

Turnati amestecul in cupele de briose. Puneti in cuptor la 180° C timp de 25 de minute. Verificati daca s-au copt, scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca inainte de le scoate din forme.

Gata!

Ingrediente Briose braziliene - Queijadinhas

250 ml lapte de nuca de cocos

200 gr nuca de cocos rasă

4 oua

4 linguri parmezan ras

2 linguri unt

3 linguri faina

400 ml lapte condensat indulcit

1 lingurita praf de copt

Categorii