Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka
Reteta culinara Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka din categoria Prajituri. Cum sa faci Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka
Despre tonka, am pomenit cate ceva in reteta de aici. Este o noua descoperire, si imi place tare mult. Daca aveti ocazia, incercati. Vor urma si alte retete cu tonka, dar nu numai, voi incerca pe viitor, fel de fel de retete cu mirodenii care sper sa va fie pe plac.
Ingrediente Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka
Ingrediente pentru 24 de briose:
- 400 grame faina alba;
- 1 praf de sare;
- 1 lingurita bicarbornat de sodiu;
- 3 oua de casa;
- 1 banana (data prin blender);
- 100 grame unt (80% grasime, la temperatura camerei);
- 30 grame fulgi de migdale tocate;
- 200 ml iaurt grecesc (10% grasime);
- 1/2 lingurita extract de vanilie;
- 200 grame zahar alb sau brun;
- 1 lingura seminte de susan.
Ingrediente pentru sosul de pere:
- 2 pere Williams (marime medie);
- 2 linguri zahar muscovado;
- zeama de la o jumatate de lamaie.
Ingrediente pentru glazura:
- 175 grame crema branza (Hochland sau Philadelphia);
- 150 ml frisca lichida (30 % grasime);
- 3 lingurite zahar vanilat alb pudra;
- o jumatate tonka razuita.
* Pentru decor:
bomboane colorate in forma de oua mici.