Briose cu ciocolata si cafea / mocha muffins
Instructiuni de preparare Briose cu ciocolata si cafea / mocha muffins
Incins cuptorul la 180 grade C si am pregatit 12 forme de briose si 15 forme de metal. amesteca la mixer ouale + laptele batut + ulei + cafea + esenta vanilie.
Separat amesteca faina+cacao+zahar brun+praf de copt+bicarbonat+sare.
Dupa o usoara amestecare pus si nucile + fulgii de ciocolata.Cu o lingura de lemn/spatula amestecat ingredientele uscate cu cele lichide pana la omogenizare. pus cate 2 linguri de compozitie in forme si copt 20-25 minute .
Au iesit tare bune, mai mult ciocolatoase decat cu cafea. Iar nuca macinata mai mare a fost de exceptie. Datorita laptelui batut si a uleiului se pastreaza proaspete cateva zile.
Ingrediente Briose cu ciocolata si cafea / mocha muffins
3 oua mari
240 ml lapte
180 ml batut
120 ml ulei
cafea neagra tare
390 g faina
210 g zaharbrun
30 g cacao
1 lgta esenta vanilie
1/2 lgta praf copt
1 lgta bicarbonat
1/2 lgta sare
100 g nuci macinate mai mare
150 g cioco amaruie rasa fulgi