Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan

Incingeti cuptorul pana la temperatura de 180 grade C. Aranjati hartiutele de copt intr-o tava speciala, cu adancituri, pentru coacerea brioselor. Taiati in bucatele mici ciocolata cu lapte.

Amestecati faina (cernuta) cu bucatile de ciocolata, cacao si cu praful de copt, cernute de asemenea. E foarte important sa faceti asta de fiecare data cand preparati ceva, pentru ca de obicei praful de copt de prin magazine nu este fin, ci dezmembrat in mici si multe (enervante) bucatele tari ceea ce face ca aluatul sa nu creasca cum trebuie.

Bateti oul intr-un alt vas, adaugati zaharul, untul moale si laptele batut si amestecati-le bine, folosind o lingura de lemn Incorporati masa de faina in compozitia cu ou si lapte batut si amestecati bine toate ingredientele, pana obtineti un aluat omogen. Asezati cate o lingura plina (sau doua, va orientati voi ) de compozitie in fiecare adancitura, apoi dati totul timp de 20-25 de minute la cuptor.

Nu lasati sub nici o forma mai mult de-atat, daca vreti sa va bucurati de-un gust fraged, caci altminteri se vor usca. Scoateti tava sau tavile, dupa caz si mai lasati briosele in tava inca 5 minute, dupa care asezati-le pe un gratar ca sa se raceasca.

Decorati cu ciocolata topita, in rafale sau, daca le faceti ca mine, acum de Paste, cu frisca bine batuta, nuca de cocos verde pe care o puteti prepara si in casa daca nu gasiti de cumparat, astfel: puneti intr-o punga fulgii de nuca de cocos, picurati cativa stropi de colorant alimentar galben si albastru, in cantitati egale, pentru a obtine culaorea verde...inchideti punga si-o scuturati de cateva ori pana se coloreaza fulgii .

In final, decorati briosele cu iepurasi decupati din martipan, pe care tot asa, il puteti face in casa foarte usor: Martipan Foaia de martipan trebuie sa nu fie intinsa prea subtire, pentru ca iepurasii sa nu, Doamne fereste, colapseze.

Bineinteles, puteti opta pentru o alta "fata" a lor, adica ii puteti imbraca in glazura de ciocolata alba, in care ati picurat, in prealabil, cativa stropi de colorant alimentar rosu. Veti obtine o diafana nuanta de roz, exact pe placul domnisoarelor.

Ingrediente Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan

280 g faina

100 g ciocolata fina cu lapte

2 linguri cacao

1 plic praf de copt

120 g. zahar

125 g. unt

1 ou

250 ml. lapte batut

Pentru ornat:

100 ml. frisca lichida

martipan

fulgi de nuca de cocos colorati

100 g. ciocolata lapte/amaruie, daca nu le serviti sub forma de iepurasi

Categorii