Briose cu dovleac si ciocolata neagra

Reteta culinara Briose cu dovleac si ciocolata neagra din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Briose cu dovleac si ciocolata neagra

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Briose cu dovleac si ciocolata neagra

 

Ador prăjiturile cu dovleac. Pregătesc această rețetă în fiecare an, când apare dovleacul. Fetle mele au fost foarte încântate de brioșe și le-au luat pachețel la școală.

200 g făină 100 g ciocolată neagră (50% cacao) 1 plic praf de copt 150 g nuci 250 g dovleac copt 6 ouă 150 g unt 180 g zahăr brun scorțișoară

Se curăță semințele dovleacului, se taie în felii potrivite și se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30 minute sau până când înțepându-l cu o furculiță, aceasta pătrunde cu ușurință în pulpă.

Se scoate dovleacul din cuptor, se lasă să se răcească și se curăță coaja.

Se pune pulpa dovleacului într-o sită, unde se lasă sa se scurgă bine.

 

Se taie ciocolata în bucățele. Se adaugă făina, praful de copt, scorțișoara și nucile măcinate.

Se separă ouăle și se mixează foarte bine albușurile.

Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obține o cremă omogenă. Se adaugă gălbenușurile și mixează bine.

Pulpa de dovleac bine răcită și bine scursă se pasează cu blenderul vertical. Se adaugă și pulpa de dovleac peste crema de unt, apoi se adaugă mixul de făină  și se amestecă cu o spatulă sau o lingură de lemn.

Se încorporează albușurile bine bătute în aluat, amestecând cu grijă, de jos în sus.

Se toarnă aluatul în formele de brioșe unse cu unt și se introduc în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25-30 de minute, până când trec testul cu scobitoare.

Ingrediente Briose cu dovleac si ciocolata neagra

200 g făină

100 g ciocolată neagră (50% cacao)

1 plic praf de copt

150 g nuci

250 g dovleac copt

6 ouă

150 g unt

180 g zahăr brun

scorțișoară

Categorii