Briose cu ghimbir si portocala

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Briose cu ghimbir si portocala

Într-o crăticioară, se pune ghimbirul pe foc mic, se adauga 50 g de zahăr și sucul de portocală și se lasa pe foc să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul este topit complet. Închidem focul, adăugăm coaja de portocală, amestecăm și lăsăm să se răcească. Mixăm ouale cu restul de zahăr, până ce compoziția își dublează volumul, adăugăm chefirul si mixăm din nou. Separat, se amestecă făina cu sarea și praful de copt și se adaugă treptat peste ouă, mixând constant. La sfârșit se adaugă și amestecul de ghimbir și se mixează bine. Umpleți 2/3 din formele de brioșe și coaceți la 200 de grade C, pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.

Ingrediente Briose cu ghimbir si portocala

2 linguri ghimbir proaspăt ra

2 linguri de coajă de portocală proaspăt rasă

50 ml suc de portocală

200 g zahăr

3 ouă

250 ml chefir

350 gr faina

1 linguriță praf de copt

1 praf de sare

Categorii