Briose cu legume si branza sarata

Reteta culinara Briose cu legume si branza sarata din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Briose cu legume si branza sarata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Briose cu legume si branza sarata

 

Cu aceste mini-aperitive in forme de briose am reusit sa imi conving copii sa manance, pentru ca in forme de tarta sau in tava mare nu s-au atins, asa ca raman la tava de briose ;) :))

400g dovlecel verde 1 morcov de marime medie 200g branza sarata 5 oua 150g faina 1 lingurita praf de copt 50ml ulei sare Legumele le curatam si le dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare peste ele. Branza o maruntim cu o furculita sau o puteti da tot pe razatoare. Ouale le mixam cu putina sare pana isi schimba culoarea, adaugam branza, faina, legumele razuite cu tot cu zeama lasata, iar la final uleiul si potrivim de sare. (Dupa fiecare ingredient adaugat, mixam!) Compozitia rezultata o turnam in forme de briose, (ies circa 17 briose), eu am facut 12, iar cu restul l-am pus intr-o tava micuta de 12cm. Dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30-40minute sau pana sunt frumos rumenite. Sunt super bune!

Ingrediente Briose cu legume si branza sarata

400g dovlecel verde

1 morcov de marime medie

200g branza sarata

5 oua

150g faina

1 lingurita praf de copt

50ml ulei

sare

Categorii