Briose cu rodie si sirop de capsuni
Briose roz si pufoase, cu sirop de capsuni si rodie.
Instructiuni de preparare Briose cu rodie si sirop de capsuni
Preparare aluat : Pentru pregatirea aluatului este necesar ca ouale sa fie reci, scoase din frigider in momentul in care se incepe mixarea ingredientelor. Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste, apoi se lasa la racit cateva minute. Albusurile de ou se pun intr-un alt vas si se bat bine cu telul impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar. Acestea se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Peste bezea se toarna incet untul racit si se amesteca. Se adauga esenta si siropul de capsuni. Se incorporeaza incet faina cernuta si praful de copt, amestecand cu o lingura sau spatula pana cand aluatul devine omogen. Aluatul se pune in forme de briose si se baga in cuptor timp de 15 minute.
Preparare crema : Intr-un vas se mixeaza cele 250 de grame de mascarpone, aproximativ 3 minute. Se adauga zaharul si smantana si se amesteca in continuare. Se adauga apoi o lingura de sirop de capsuni.
Dupa ce se scot din cuptor, briosele se lasa la racit 30 de minute. In tot acest timp, crema se va pastra la frigider. Dupa ce s-au racit, briosele se orneaza cu crema, apoi se stropesc cu suc si seminte de rodie.
Ingrediente Briose cu rodie si sirop de capsuni
Pentru aluat :
4 albusuri de ou
Un praf de sare
100 g unt
4 linguri de zahar
Un plic praf de copt
1 lingurita esenta de capsuni
2 linguri sirop de capsuni
200 g faina
Pentru crema :
250 g mascarpone
2 linguri zahar pudra
150 g smantana
1 lingura de sirop capsuni
Sucul de la o jumatate de rodie si cateva seminte (pentru ornat)