Briose cu sirop de artar
Reteta culinara Briose cu sirop de artar din categoria Prajituri. Cum sa faci Briose cu sirop de artar
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Briose cu sirop de artar
Se pregateste o tava pentru briose, cu forme de silicon (sau cu hartie de copt - unsa cu ulei).
Frecați untul cu zahărul brun și zahărul vanilat până devine cremos. Adaugam siropul de artar (se poate taia, dar isi revine, cand adaugi faina si nuca) si ouale, pe rand. Făina se amestecă cu praful de copt și sarea și se adaugă peste compoziția de ouă și unt, alternând cu laptele. La final se adauga nuca macinata.
Turnam compozitia in forme (eu pun cam 2 lg pline in fiecare) si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute, foc mic. Puteți verifica dacă sunt gata cu o scobitoare. Se pune pe un gratar sa se raceasca.
Crema: Se amesteca untul cu smantana, apoi se adauga siropul de artar si zaharul. Daca vrei sa fie mai gros, adauga mai mult zahar pudra. Se da la frigider 30-40 de minute, apoi se orneaza briosele cu crema si nuci pecan.
Ingrediente Briose cu sirop de artar
Pentru 11 briose:
80 g unt moale
60 g zahar brun
1 plic zahar vanilinat
60 ml sirop de artar
2 oua
120 g faina
1 lg-ta praf de copt
un praf sare
2 lg lapte
50 g nuci pecan (macinate)
Pentru crema:
125 g crema Philadelphia
50 g unt moale
3 lg zahar pudra
2 lg sirop artar
1 lg-ta zahar vanilat Bourbon
Alte ingrediente:
nuci pecan