Briose cu smochine , nuca si stafide galzurate cu ciocolata amaruie si frisca

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Briose cu smochine , nuca si stafide galzurate cu ciocolata amaruie si frisca

Se topeste pentru inceput zaharul cu untul la baie de aburi,apoi se separa ouale , albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile se freaca cu un praf de sare , albusurile batandu-se spuma. In galbenusuri se pun 3 linguri de lapte, apoi se adauga nucile , smochinele taiate si stafidele , iar dupa ce am incorporat bine toate ingredientele, punem compozitia rezultata in amestecul de unt cu zahar , iar dupa ce s-a racit compozitia bine, o amestecam cu albusurile batute. La sfarsit punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt si amestecam incet sa nu se lase compozitia. Se ung patru forme de copt ceramice pentru briose si se pune compozitia in ele , umpladu-le doar pe jumatate si se dau la cuptor 40min. Dupa ce s-au copt se lasa la racit, apoi se scot din forme si se intorc si se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de aburi , iar cand le servim le punem si un mot de frisca.

Ingrediente Briose cu smochine , nuca si stafide galzurate cu ciocolata amaruie si frisca

3 oua

un praf de sare

un praf de copt

75g unt

150g zahar

50 g nuci

5 smochine

50 g stafide

3 linguri de lapte

3 linguri nuca macinata fin

5 linguri faina

2 plicuri zahar vanilat

100 g ciocolata amaruie pentru glazura

frisca pentru ornat

Categorii