Briose cu sunca si cascaval

Reteta culinara Briose cu sunca si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Briose cu sunca si cascaval

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Briose cu sunca si cascaval

 

Bune reci sau calde, de luat la pachet, de servit in orice moment al zilei! Se fac atat de simplu, incant este o joaca prepararea acestor briose. Merg foarte bine chiar si pe un platou cu gustari, trebuie doar sa le taiati felii! Poate le incercati si voi, cand nu doriti sa pregatiti ceva complicat!

 

INGREDIENTE
4 oua 60 ml ulei 250 gr iaurt 9 linguri faina 150 gr cascaval 200 gr sunca 5 linguri boabe de porumb 2-3 crengute patrunjel verde (sau mai mult daca aveti) sare piper 1 lingurita rasa praf de copt Cascavalul il taiati cubulete, la fel si sunca. Patrunjelul verde il tocati marunt Mixati ouale spuma cu putina sare. Adaugati uleiul, apoi iaurtul. Puneti faina cernuta impreuna cu praful de copt, le incorporati bine. Adaugati patrunjelul, cascavalul, sunca si le amestecati cu o lingura/paleta. La final adaugati si boabele de porumb. Pregatiti niste forme de briose sau o tava cu hartiute. Puneti compozitie in ele, dar nu le umpleti mai mult de 3/4. Incingeti cuptorul, la 180 de grade. Introduceti briosele, pentru 30-35 de minute, pana au o culoare aurie. Faceti testul cu scobitoarea (aveti grija, daca nimeriti cascaval, o sa vi se para necoapte) si cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le lasati sa se racoreasca putin, apoi pot fi servite. Merg foarte bine cu o cana de lapte, iaurt sau chiar cu o rosie taiata si presarata cu putina sare. Pofta buna! Din aceasta cantitate mi-au iesit 11 briose mai mari.

Ingrediente Briose cu sunca si cascaval

4 oua

60 ml ulei

250 gr iaurt

9 linguri faina

150 gr cascaval

200 gr sunca

5 linguri boabe de porumb

2-3 crengute patrunjel verde (sau mai mult daca aveti)

sare

piper

1 lingurita rasa praf de copt

Categorii

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios

Reteta culinara Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri.

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Reteta culinara Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă din categoria Aperitive

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni