Bruschetti cu mozzarella, roșii cherry și busuioc
Reteta culinara Bruschetti cu mozzarella, roșii cherry și busuioc din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Italia. Cum sa faci Bruschetti cu mozzarella, roșii cherry și busuioc
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Bruschetti cu mozzarella, roșii cherry și busuioc
Pentru o cină frugală am ales să pregătesc bruschetti cu mozzarella, roșii, ulei de măsline, busuioc, ouă și șuncă. Le puteți pregăti cu ce vă place. Sunt gata repede și sunt tare bune!
INGREDIENTE
Timp de pregătire: 15 min
Timp de gătire: 10 min
Porţii: 4
Mod de preparare:
Se taie bagheta în felii nici prea groase, nici subțiri, eu le-am tăiat de 2 cm grosime, ușor oblic.
Se freacă feliile de pâine cu usturoi și se ung cu ulei de măsline, pe ambele fețe și se frig la Panini Maker / Sandwich Maker ori se dau la cuptor până se rumenesc. Apoi se presară pe ele sare și busuioc uscat.
Se frig ușor și feliile de jambon sau șuncă, ce aveți, unul-două minute la Panini Maker, se vor usca puțin. Le puteți mânca crude, dacă vă plac, eu am preferat să le gătesc.
Între timp, se pun ouăle la fiert (pentru 10 minute), după care se scot cu un clește (pentru paste) din apă, se țin sub jet de apă rece și se decojesc. Se taie felii.
După aceea, se taie roșioarele în patru, iar bulgărele de mozzarella se scurge bine de zer și se taie cuburi.
Montare: se decorează fiecare felie de pâine cu salată, roșii, mozzarella, ouă, șuncă și se decoreazăcu busuioc proaspăt.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/bruschetti.html
Ingrediente Bruschetti cu mozzarella, roșii cherry și busuioc
1 baghetă,
un fir de usturoi,
Ulei de măsline, după gust,
Sare, după gust,
Busuioc uscat, după gust,
frunze de salată, după gust,
125 g brânză Mozzarella (rotundă),
12 roșii cherry,
4 ouă,
4 felii șuncă crud uscată / pastramă / jambon,
busuioc proaspăt, după gust